Hundra procent feminist.

alla tjejer borde vara feminister och är de inte det, så är det enligt mitt tycke något som är snett. 
HUR kan man i som en person i underläge i den här världen, INTE vilja ha en förbättring? en förändring? ETT JÄMSTÄLLT SAMHÄLLE? jag förstår inte. inte alls.
 
update: självklart tycker jag att ALLA borde vara feminister, men nu pratar jag ur mitt egna perspektiv som kvinna. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vill veta varför i helvete man ska vara feminist egentligen? I princip de enda som är feminister har aldrig varit med en kille typ, och majoriteten är ju lite utanför/egna. Samhället är himla bra som det är faktiskt!
/stolt ickefeminist

Svar: Kan du snälla förklara vad du menar, för jag förstår verkligen inte. Varför skulle man INTE vara feminist och vad har detta att göra med om hur många killar man har legat med?
Evelina Hansson

2013-06-01 @ 23:08:14
Postat av: Love

Feminism är ju inte bara för tjejer, eller? Feminism är ju ett gammalt ord och den moderna tolkningen av feminism är jämställdhet på alla plan. Där killar har underläge (mycket sällan) ska de hamna på samma plan som alla andra. Där tjejer är i underläge ska det vara samma sak. Precis som det också kan vara med etniska grupper, de ska vara exakt lika mycket värda som vem som helst. Feminism tycker jag alltså inte är bara riktat till tjejer och deras löner, det MÅSTE göras något åt men feminism är inte bara åt tjejer och löner. Håller du med eller ej?

Svar: Jag förstår vad du menar, absolut. Men just nu pratar jag ur mitt egna perspektiv, och för det mesta är det tjejerna som är utsatta. Självklart tycker jag att varenda människa på denna jord ska vara feminister, för VARFÖR skulle man inte vilja ha ett jämställd samhälle? Förmodligen är det väl de som har det bra, som inte ligger i "underläge", som inte är feminister för att de är egoistiska och ser sin egna situation som suverän. Förstår du hur jag tänker?
Evelina Hansson

2013-06-01 @ 23:08:30
Postat av: Anonym

Du har ju tappat det

Svar: Förklara!
Evelina Hansson

2013-06-01 @ 23:15:36
Postat av: issa

Håller med dig evelina, är man som tjej inte feminist kan man säga upp sin rösträtt på en gång, för då har man redan sagt att man inte tycker man är lika mycket värd som en man. Helt sjukt i mina ögon att inte alla anser att vi alla människor ska ha samma rättigheter nu, 2013.

2013-06-02 @ 00:00:21
Postat av: Caroline G

Jämställdhet är en hjärtefråga hos mig. Men jag är kvinna och icke-feminist.

Det är väldigt lätt för feminister att tänka att feminismen är svaret på jämställdheten, men där håller jag inte med. Jag håller med om delar inom feminismen (ex att kvinnor självklart är värda lika mycket som män), men jag håller absolut inte med om att jämställdhet bara handlar om att "få upp kvinnor till mäns nivå". Det är nämligen så att båda könen möter svårigheter, och för att bygga en stark och mer riktig jämställdhet så behöver man respektera båda könen och de svårigheter båda könen möter.

2013-11-09 @ 21:35:37
URL: http://utv-livskvalitet.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0